La lluita entre el somni i la realitat de Billie Eilish

Roba ampla i còmoda, cabells de colors cridaners, postura seria i una veu dolça. Així és com podem definir a la jove cantant que, amb només 17 anys, s'ha convertit en un fenomen de mases a escala mundial. Ella és Billie Eilish, i ja ha aconseguit superar les cent milions de visites a Youtube, destaquen “Bad gay”, “lovely” i “when the party's over”, a més a més de comptar amb quaranta quatre milions de seguidors a Instagram.


Imatge del videoclip "Bad gay"

La californiana (Los Angeles, 2001) va créixer en un ambient familiar artístic. La seva mare Maggie Baird, és actriu i el seu pare, Patrick O'Connell, músic i guionista. Però Eilish manté un lligam molt fort amb el seu germà Fineas O'Connell, amb el qual comparteixen professió i, actualment, gira per tot el món. Ell és cantant, compositor, productor musical i actor. Junts van compondre i produir l'àlbum d'estudi de debut d'Eilish, "When we all fall asleep, where do we go?", un disc gravat a l'habitació de casa seva. Com explica la cantant en diverses entrevistes, les cançons que formen aquest primer treball parlen de la semblança dels somnis amb la realitat; "Em sembla estrany que tinguem aquesta espècie d'universos alternatius en què caiem cada nit i després tinguem la nostra vida real","algunes cançons van sobre coses tan bones, boniques i al·lucinants que no semblen reals, mentre que altres són tan horribles que no les pots processar i no pots despertar d'elles" explica en una entrevista a l'Indiespot.


"Em sembla estrany que tinguem aquesta espècie d'universos alternatius en què caiem cada nit i després tinguem la nostra vida real"


Amb només 14 anys, Billie es va obrir pas en la indústria musical amb el seu primer senzill 'Ocean Eyes', una cançó escrita pel seu germà que prèviament ho havia fet per a la seva banda. El tema va aconseguir posicionar-se en la prestigiosa llista Sound of 2018, que la BBC publica cada any amb les noves promeses del panorama musical. "Ocean Eyes" va ser incorporat en el seu primer EP titulat "Don't Smile At Me" publicat l'any 2017, en el que hi podem trobar els, també, exits "bellyache" i "idontwannabeyouanymore". Des de llavors, podem dir que Billi Eilish s'ha convertit en una icona de la nostàlgia i la tristesa, vestint aquesta màgia amb el seu trap electrònic i alternatiu, i molt sovint fosc.

Tant les cançons com els videoclips estan carregats de significats molt potents. Com ha declarat la cantant en alguna ocasió tan ella com el seu germà intenten escriure el que cada un pensa però no s'atreveix a dir. Tot l'imaginari que ha creat Eilish provoca un sense fi de contradiccions; la seva dolça veu amb els tons baixos de la base musical, la seva aparença infantil i alhora madura, dolça però dramàtica, i amb una confiança sobre l'escenari que sembla resultar-li fàcil. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Quarantena il·lustrada

La música del futur és digital